Nieuwe stoffen en standaardkleuren bij Varier

13 februari 2017

Varier neemt na vele jaren trouwe dienst afscheid van Gabriel Step als instapstof. De modernere, 100% gerecyclede stof Revive is een waardige vervanger. Daarnaast is het genuanceerde, wollen Umami een geheel nieuw beschikbare stof binnen de collectie.

Step van Gabriel diende jarenlang als instapstof voor veel Varier zitoplossingen, waaronder de populaire Variable kniestoel en Move balanskruk. Vanaf vandaag is Step echter niet meer leverbaar. De instapstof is nu Revive van Kvadrat. Een moderne open stof met aansprekende kleuren en gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het productieproces van deze stof verbruikt minder energie, chemicaliƫn en CO2 uitstoot. Een extra voordeel is dat Revive nu standaard in 8 kleuren leverbaar is, tegenover de 4 kleuren van Step.

Naast Revive heeft Varier ook Umami als beschikbare stoffering opgenomen. Deze is qua prijs gelijk aan Fame, maar biedt een wat evenwichtiger, genuanceerder kleurenpalet. Gemaakt van wol en beschikbaar in een groot aantal bij elkaar passende kleuren, vormt Umami een waardige aanvulling op de stofcollectie van Varier. Bij Fame is er overigens ook iets gewijzigd: de 8 standaardkleuren zijn voor een groot deel vervangen door andere kleuren, die beter bij deze tijd passen dan de oude kleuren. Alle kleuren zijn nog wel gewoon leverbaar, maar de standaardkeuze is wel gewijzigd en dat heeft ook invloed op de prijs en levertijd van die kleuren.

De Varier stofkaart 2017 is beschikbaar als PDF bestand en hier te downloaden als naslag en ter inspiratie.

PS. Voor de Varier Move hebben we een handige configurator online gezet, waar Revive en de nieuwe Fame kleuren al in opgenomen zijn. Probeer hem snel uit!