Slim vest stimuleert correcte houding

16 februari 2018

Wij weten als geen ander hoe belangrijke een correcte zithouding is. Maar we weten ook als geen ander hoe moeilijk het is om de correcte zithouding vol te houden gedurende de werkdag. Zou een innovatief slim vest uitkomst kunnen bieden?

Naast ons sterke advies om zitten zoveel mogelijk af te wisselen met staan en bewegen, bijvoorbeeld middels een zit/sta bureau, zou het onlangs gepresenteerde speciaal ontwikkelde vest in de toekomst bij kunnen dragen aan het beter zitten aan je werkplek. Het speciale vest is ontwikkeld aan de Universiteit Twente (UT) in een uniek samenwerkingsverband van wetenschappers, fashion- en industrieel ontwerpers. Op 8 februari jl. is het hitech vest gepresenteerd in Enschede in het innovatieve DesignLab, onderdeel van de UT.

Vest vol sensoren en beweegbare panelen

Het vest bevat sensoren, die je houding registreren en monitoren. Het achterpaneel van het vest bestaat uit kleine vierkante panelen, die samen kunnen trekken. Daarmee kan het gevoel van een klein vriendelijk duwtje gesimuleerd worden. De gebruiker krijgt dan een kleine reminder om de houding weer te corrigeren. Hiermee wordt de gedragsverandering, die nodig is om jezelf een betere (zit)houding aan te leren, extra ondersteund, waarmee de tijd tot de gedragsverandering verkort wordt en tevens de succesfactor ervan verhoogd wordt.

Het project is nog niet in de fase dat het verkrijgbaar is om te kopen, maar dat zou in principe niet erg lang hoeven te duren. Vraag zal er zeker naar zijn, want in de praktijk komen wij erg veel mensen tegen die echt zeer gebaat zouden zijn met een betere (zit)houding. Uiteraard helpen balanskrukken en -stoelen om je zithouding te verbeteren, maar de combinatie met dit nieuwe slimme vest zou gebruikers nog beter kunnen helpen om zitgerelateerde problemen aan de werkplek flink te verminderen. Wij houden het in de gaten en zullen zeker het vest gaan uitproberen zodra het beschikbaar wordt.

Bron: https://www.utwente.nl/en/designlab/Events/!/2018/2/102342/fair-fashiontech

Chat met ons via WhatsApp
BureaustoelWijzer profiel afbeelding
BureaustoelWijzer
Beschikbaar via WhatsApp

Heb je een vraag? Via WhatsApp Business zijn we vaak snel bereikbaar en krijg je vaak ook snel antwoord. Anders komen we z.s.m. bij je terug.

WhatsApp QR code Scan deze QR code op je mobiel om je WhatsApp chat met ons op te starten.

Gebruik WhatsApp via je browserStart WhatsApp en chat met ons