Kniestoel experts.

Al sinds de eerste (toen nog) Stokke stoel met kniesteunen uit 1979 (de Variable Balans) heeft de eigenzinnige kniestoel langzaam maar zeker een grote schare liefhebbers weten te overtuigen.

Varier Multi Balans
vanaf € 455,00 excl. BTW
vanaf 4-6 weken
Bekijken
in showroom
Varier Thatsit Balans
vanaf € 775,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
Bekijken
in showroom
Varier Variable Plus
vanaf € 475,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
Bekijken
in showroom
Varier Variable Balans
vanaf € 239,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
Bekijken
in showroom
Varier Wing Balans
vanaf € 545,00 excl. BTW
vanaf 4-6 weken
Bekijken
in showroom

Stokke kniestoel ergonomie sinds 1979

De kniestoel is een zitoplossing waarbij u als het ware al knielend in zit. Uw onderbenen en zitvlak worden daarbij ondersteund door kussens om het comfort hoog te houden. Deze zithouding is door Hans Chr. Mengshoel ontwikkeld om uw rug zoveel mogelijk te ontlasten en te stimuleren naar een natuurlijke houding. De befaamde designer Peter Opsvik heeft deze visie vormgegeven met zijn wereldberoemde Balans kniestoelen, die door Varier in diverse succesvolle modellen op de markt gebracht worden.

Met een kniestoel rugklachten voorkomen

De sleutel achter het ergonomische succes van de kniestoel zit hem in de open houding van het bekken, die dankzij de specifieke knielende zithouding mogelijk is. Door het ondersteunen van de knieƫn en onderbenen krijgt de heup een open hoek, waardoor de onderrug niet meer naar achteren gedrukt wordt. Dit voorkomt diverse zitgerelateerde problemen en zorgt tevens voor een verlichting van pijn bij bestaande rugklachten. De kniestoel zorgt voor veel minder spanning op rug en spieren, waardoor u met gemak en veel comfort ook langere tijd achter elkaar kan werken. U hoeft daarbij niet meer te letten op uw zithouding, omdat de stoel uw lichaam volgt in plaats van andersom. Uw concentratie kunt u volledig op uw werk houden, waar het ook hoort te liggen!