Kniestoel

Ergonomische zithouding

De kniestoel is een zitoplossing waarbij u als het ware al knielend in zit. Uw onderbenen en zitvlak worden daarbij ondersteund door kussens om het comfort hoog te houden. Deze zithouding is door Hans Chr. Mengshoel ontwikkeld om uw rug zoveel mogelijk te ontlasten en te stimuleren naar een natuurlijke houding. De befaamde designer Peter Opsvik heeft deze visie vormgegeven met zijn wereldberoemde Balans kniestoelen, die door Varier in diverse succesvolle modellen op de markt gebracht worden.

Met een kniestoel rugklachten voorkomen

De sleutel achter het ergonomische succes van de kniestoel zit hem in de open houding van het bekken, die dankzij de specifieke knielende zithouding mogelijk is. Door het ondersteunen van de knieƫn en onderbenen krijgt de heup een open hoek, waardoor de onderrug niet meer naar achteren gedrukt wordt. Dit voorkomt diverse zitgerelateerde problemen en zorgt tevens voor een verlichting van pijn bij bestaande rugklachten. De kniestoel zorgt voor veel minder spanning op rug en spieren, waardoor u met gemak en veel comfort ook langere tijd achter elkaar kan werken. U hoeft daarbij niet meer te letten op uw zithouding, omdat de stoel uw lichaam volgt in plaats van andersom. Uw concentratie kunt u volledig op uw werk houden, waar het ook hoort te liggen!

Kniestoel

Kniestoel kopen

Varier (Stokke) Variable Balans

De Variable Balans kniestoel van Varier (voorheen Stokke) is wereldberoemd en voorkomt actief rugpijn door een correcte zithouding te stimuleren.

Bekijken

Varier (Stokke) Thatsit Balans

De Thatsit Balans kniestoel van Varier (voorheen Stokke) is volledig instelbaar naar uw lichaam en optioneel met een verstelbare rugleuning leverbaar.

Bekijken

Varier (Stokke) Wing Balans

De Varier Wing Balans is een zeer geslaagde combinatie van een ergonomische kniestoel met de mobiliteit en flexibiliteit van een gewone bureaustoel.

Bekijken

Varier (Stokke) Multi Balans

Multifunctionele draagbare kniestoel, die u in een gezonde zithouding dwingt waarbij uw romp aan het werk wordt gezet om uw balans te behouden.

Bekijken

Contact opnemen

Op zoek naar persoonlijk advies, interesse om langs te komen in onze studio of behoefte aan een offerte?

Neem dan gerust even contact met ons op!

Dat kan via +31 (0)85 4011 295 of via ons contactformulier.