Kniestoel experts.

De kniestoel is een bijzondere verschijning. Als je deze stoel nog niet kent, sta je wel even te puzzelen over hoe je daar dan precies op moet gaan zitten. Maar heb je er eenmaal kennis mee gemaakt, dan kan het zeker gebeuren dat je dan verkocht bent. De kniestoel heeft namelijk een hele trouwe schare aan fans opgebouwd, die echt niet meer anders willen. Sinds 1979 om precies te zijn. Dat was het jaar waarin Peter Opsvik het concept van de kniestoel vertaalde naar de Stokke Variable kniestoel. In de jaren erna zijn er een aantal varianten bijgekomen en worden de stoelen nu verkocht onder de merknaam Varier.

Op deze pagina leer je echt alles over kniestoelen. En heb je er straks één gezien die je interesseert? Dan is het goed om te weten dat wij naast de scherpste prijzen ook de grootste voorraad aan kniestoelen hebben van Nederland en België.

Varier Variable kniestoel
Varier Variable
vanaf € 247,11 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
Bekijken
in showroom
Varier Thatsit kniestoel
Varier Thatsit
vanaf € 908,26 excl. BTW
vanaf 4-8 weken
Bekijken
in showroom
Varier Variable Plus kniestoel
Varier Variable Plus
vanaf € 495,04 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
Bekijken
in showroom
Varier Wing kniestoel
Varier Wing
vanaf € 627,27 excl. BTW
vanaf 4-6 weken
Bekijken
in showroom
Varier Gravity relaxstoel
Varier Gravity
vanaf € 1.238,84 excl. BTW
vanaf 4-8 weken
Bekijken
in showroom
Varier Multi kniestoel
Varier Multi
vanaf € 602,48 excl. BTW
vanaf 4-6 weken
Bekijken
in showroom

Wat is een kniestoel?

Een kniestoel is een zitoplossing waar je in een knielende houding in zit. De naam zegt het al. Dit zitprincipe is eind jaren 70 bedacht door Peter Opsvik en Hans Christian Mengshoel. De kniestoel is een ergonomische stoel die veel tekortkomingen van traditionele bureaustoelen oplost. Ontevreden met de conservatieve zitoplossingen van het moment werd de kniestoel bedacht en ontwikkeld tot een concrete zitoplossing in de vorm van de Variable. Het bleek een groot ergonomisch, en commercieel, succes. De sleutel van dat succes zit hem in de open houding van het bekken, die dankzij de specifieke knielende zithouding mogelijk is. Door het ondersteunen van de knieën en onderbenen krijgt de heup een grote open hoek, waardoor de onderrug niet meer naar achteren gedrukt wordt. Dit voorkomt diverse zitgerelateerde problemen en zorgt tevens voor een verlichting van pijn bij bestaande rugklachten. De kniestoel is hiermee één van de meest ergonomische zitoplossing die er bestaan.

Ergonomische zithouding in balans

Varier (voorheen Stokke) heeft de toch al zeer ergonomische kniestoel nog iets beter gemaakt. Een aantal modellen hebben ze namelijk voorzien van een gebogen houten frame. Dit zorgt voor een bepaalde onbalans in het zitten. Hierdoor gaat je lichaam zelf aan de slag om een balans te vinden, wat alle ergonomische eigenschappen van de kniestoel nog eens extra stimuleert. Minder spanning op je rug en je spieren, zorgt ervoor dat je langer kan doorwerken zonder klachten en dat je concentratie merkbaar verbetert. De balans kniestoel volgt jouw lichaam in plaats van dat jouw lichaam de stoel moet volgen. Alle kniestoelen die we verkopen, hebben we ook in onze projectstudio klaar staan om door jou getest te worden. Natuurlijk altijd onder begeleiding met persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat je de juiste zitoplossing vindt.

Kniestoel sfeerafbeelding 1 Kniestoel sfeerafbeelding 2 Kniestoel sfeerafbeelding 3 Kniestoel sfeerafbeelding 4 Kniestoel sfeerafbeelding 5

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is de beste kniestoel?
De beste kniestoel kan voor iedereen anders zijn afhankelijk van de concrete situatie. Alle kniestoelen van Varier (voorheen Stokke) zijn qua ergonomie en zitprincipe even goed. De beste allround kniestoel, ook met de prijs daarbij meegenomen, is de nieuwe Varier Variable Plus. Deze kniestoel combineert het beste van de vertrouwde Variable met een comfortabele rugleuning. De Thatsit van Varier is een goede tweede. Ook een hele goede kniestoel, met verstelbare onderdelen, maar door het prijsverschil met de Variable Plus moet de Thatsit genoegen nemen met een tweede plek. De standaard Variable is qua prijs het best betaalbaar en qua ergonomie helemaal top. Als je minder budget hebt, dan is de Varier Variable absoluut de beste kniestoel voor jou.
Hoe werkt een kniestoel precies?
De naam verraadt het eigenlijk al. De kniestoel heeft zijn naam te danken aan de manier van zitten: je zit namelijk in een geknielde houding. De kniesteunen ondersteunen je scheenbenen, verder zit je op de zitting. Bij enkele modellen is er daarnaast nog een rugleuning. Het knielend zitten is uitgevonden door Peter Opsvik en Hans Christian Mengshoel. Deze manier van zitten brengt je rug vrijwel automatisch in een gezonde rechte stand. Als extra ergonomische optie heeft Varier gekozen voor een gebogen houten frame. Dit zorgt ervoor dat je door de onbalans van het frame je lichaam automatisch veel microbewegingen uit moet voeren om rechtop te blijven zitten. Dit is erg gezond en voorkomt in veel gevallen rugklachten, of geeft verlichting aan gebruikers die al rugklachten ervaren.
Waarom verkopen jullie alleen kniestoelen van het merk Varier?
Dat is heel eenvoudig: Varier (vroeger bekend als Stokke) is de oorspronkelijke fabrikant van het kniestoel principe en alle huidige klonen zijn in onze ogen echt niet goed genoeg om een plek te verdienen in ons assortiment. Zeker bij de modellen met gebogen houten frames blijft Varier heer en meester. Het proces om hout precies goed te buigen en om jarenlange kwaliteit te garanderen is nog nooit door een concurrerende fabrikant geëvenaard. Nothing beats the original in dit geval naar onze mening.

Ik wil graag nog wat anders vragen of bel even +31 (0)85 1302 585