NPR 1813 bureaustoel

De NPR 1813 richtlijn is opgesteld als uitbreiding van de Europese NEN-EN 1335 normering om beter de grotere Nederlandse verscheidenheid aan lichaamslengtes op te kunnen vangen. Van klein tot groot, de NPR 1813 normering zorgt voor een goed verstelbare bureaustoel voor iedereen. Let op, veel kunnen verstellen wil niet automatisch zeggen dat alle NPR bureaustoelen goed zijn. Het ontwerp van de stoel dient altijd te voldoen aan de minimum eisen die wij eraan stellen. Daarom hebben wij ook niet een hele lading aan geschikte stoelen hier. Bij ons staan hier alleen die bureaustoelen waar wij zelf helemaal achter staan.

Beta Be Brave npr bureaustoel
Beta Be Brave
vanaf € 577,69 excl. BTW
vanaf 2-9 werkdagen
Se7en LX184 NPR bureaustoel
Se7en LX184 NPR
vanaf € 449,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
Se7en LX282 NPR bureaustoel
Se7en LX282 NPR
vanaf € 449,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
Euroseats Torino NPR
Euroseats Torino NPR
vanaf € 399,00 excl. BTW
vanaf 2-9 werkdagen
HAG Futu Mesh 1100-S NPR
HAG Futu Mesh 1100-S NPR
van € 958,00 voor € 700,83 excl. BTW
ca. 2-3 weken
in showroom
Giroflex 353 bureaustoel
Giroflex 353
vanaf € 419,00 excl. BTW
vanaf 2-9 werkdagen
in showroom
RH Mereo bureaustoel
RH Mereo
vanaf € 905,00 excl. BTW
vanaf 4-6 weken
in showroom

NPR1813, een Nederlandse richtlijn

Het is van groot belang dat bureaustoelen waar langdurig mee gewerkt wordt, zo min mogelijk kunnen leiden tot allerlei pijnlijke en vaak hardnekkige lichamelijke klachten. Tijdens het zittend werken krijgen vooral de rug, schouders en nek het zwaar te verduren. Je zou zeggen dat het vrij statische kantoorwerk toch nooit zwaar kan zijn voor je lichaam, maar het is juist dat statische aspect wat op de lange termijn voor een extreme belasting zorgt van de genoemde zwakke plekken van het lichaam.

Europese Norm 1335 beschermt uw welzijn

Om deze lichamelijke klachten zoveel mogelijk te voorkomen zijn er daarom op Europees niveau normeringen opgesteld, waaraan kantoormeubilair, waaronder de bureaustoel ook onder valt, aan moet voldoen. De belangrijkste van deze normen is de Europese Norm 1335 (EN 1335). Hierin zijn ten behoeve van het veilig werken met kantoormeubilair diverse voorschriften over veiligheid en gebruik opgenomen. Om de lichamelijke gezondheid te beschermen zijn er tevens vele voorschriften over de maatvoering en instelmogelijkheden in de EN 1335 normering opgenomen.

NPR 1813 is meer geschikt voor Nederland

Binnen Nederland heeft men gemerkt, dat vooral de voorschriften over de afmetingen en minimale instelmogelijkheden toch iets te kort schoten op het gebied van het voorkomen van rugklachten en nekpijn. Dit komt omdat er binnen Nederland een grotere verscheidenheid aan lichaamsbouw bestaat dan gemiddeld in Europa. Hier verschillen mensen meer qua lengte en gewicht dan elders bij onze Europese bondgenoten. Om de EN 1335 meer naar Nederlandse maatstaven bij te werken is daarom aanvullend op de Europese norm de zogenaamde NPR 1813 normering opgesteld.

De NPR 1813 normering bevat een aanvulling op de Europese Norm 1335, zodat een groter deel van de op kantoor werkende bevolking beschermd kan worden tegen de nadelige gevolgen van langdurig zittend werk. Alle maatvoeringen en minimale instelmogelijkheden zijn voor een belangrijk deel opgerekt qua maten. Het is voor kantoormeubilairfabrikanten, en zeker voor bureaustoelmerken, dus een stuk uitdagender bureaustoelen ook aan de NPR 1813 te laten voldoen. NPR bureaustoelen komen om die reden niet heel frequent voor.

Waar moet een NPR stoel zoal aan voldoen?

1) Verstelbare zithoogte 41-55 cm
2) Verstelbare zitdiepte over minimaal 10 cm
3) Verstelbare zitneig van -7° tot 3°
4) Zitting van minimaal 44 cm diep en 40 cm breed met afgeronde hoeken
5) Rugleuning van 36-46 cm breed en minimaal 37 cm hoog
6) Verstelbare lendesteun, minimaal 17-23 cm boven de zitting qua middenpunt
7) Verstelbare armleuningen van 20-30 cm hoogte met minimaal 5 cm breed en 20 cm lang
8) Afstand tussen de armpads van 36-51 cm
9) Draaibare kruisvoet met 5 zwenkwielen
10) Veilig in het gebruik en een stabiel frame zonder scherpe, uitstekende onderdelen

NPR bureaustoelen in ons assortiment

NU Inrichten heeft een aantal NPR 1813 bureaustoelen in het assortiment van betrouwbare gerenommeerde merken, die u hieronder in het overzicht kunt vinden. Opvallend aan onze NPR stoelen is dat ze stuk voor stuk de ergonomische en gezondheidsaspecten weten te combineren met luxe en comfort. Gezond zitten volgens de NPR 1813 norm hoeft natuurlijk helemaal niet zonder luxe en uitstraling voor uw werkplek.

De populaire 353 NPR bureaustoel van de Zwitserse bureaustoelenspecialist Giroflex heeft een frisse moderne uitstraling en een onovertroffen service. Daarnaast staat het strakke gestileerde design van de HAG Futu NPR bureaustoel, waarbij alle instelhendels en instrumenten keurig netjes uit het zicht weggewerkt zijn in de zitting. Bent u gebonden aan een krap budget, dan bieden de NPR bureaustoelen van ChairExpress uitkomst. Deze stoelen combineren een scherpe vanafprijs met een zorgeloze 5 jaar full-service garantie.
 

Chat met ons via WhatsApp
BureaustoelWijzer profiel afbeelding
BureaustoelWijzer
Beschikbaar via WhatsApp

Heb je een vraag? Via WhatsApp Business zijn we vaak snel bereikbaar en krijg je vaak ook snel antwoord. Anders komen we z.s.m. bij je terug.

WhatsApp QR code Scan deze QR code op je mobiel om je WhatsApp chat met ons op te starten.

Gebruik WhatsApp via je browserStart WhatsApp en chat met ons