Balansstoel

Werken en bewegen in balans. Dankzij de schommelconstructie van onze Varier balansstoelen blijf je tijdens het zitten ongemerkt continu in beweging, wat een actieve en gezonde zithouding stimuleert. Hiermee train je op een lichte manier diverse spieren in je lichaam en zorg je tevens voor een verbeterde bloedcirculatie. Gewoon door al zittend in balans te blijven. Varier past hun balansprincipe toe in de meeste van hun kniestoelen en in hun klassieke Stokke schommelstoelen.

Bekijk ook onze balanskrukken, die vaak net wat mobieler en compacter zijn.

Varier Actulum balansstoel
Varier Actulum
vanaf € 619,01 excl. BTW
vanaf 4-6 weken
in showroom
Varier Social
Varier Social
vanaf € 329,75 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
in showroom
Varier Variable kniestoel
Varier Variable
vanaf € 247,11 excl. BTW
vanaf 2-9 werkdagen
in showroom
Varier Variable Plus kniestoel
Varier Variable Plus
vanaf € 453,72 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
in showroom
Varier Gravity relaxstoel
Varier Gravity
vanaf € 1.776,03 excl. BTW
vanaf 4-6 weken
in showroom
Varier Thatsit kniestoel
Varier Thatsit
vanaf € 1.073,55 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
in showroom
Aeris 3Dee
Aeris 3Dee
 vraag ons 
vanaf 2-9 werkdagen

Gezond zitten in beweging

Een balansstoel is een prima ergonomische zitoplossing. Je lichaam wordt echt aan het werk gezet om in balans en in beweging te blijven tijdens het zitten. Zodra je daaraan gewend bent, gaat het allemaal vrijwel vanzelf zonder er iets van te merken. Wat je wel merkt, is dat je langer kan zitten en je beter kan concentreren op waar je mee bezig bent. Daarnaast verbeter je ook je bloedsomloop en blijven zitgerelateerde klachten langer weg. Gezond en actief zitten dus.

Balansstoelen zijn er in diverse uitvoeringen. Wij hebben voor onze collectie uitsluitend voor de stoelen van Varier gekozen. Een ijzersterk merk op het gebied van ergonomie, kwaliteit en design. Echt een Scandinavisch product in iedere zin van het woord. Van ergonomische kniestoelen, waarbij je naast het balansprincipe ook rechtop zit door de kenmerkende knielende zithouding, tot de klassieke Actulum die ook aan je eettafel niet zou misstaan.

Ergonomische alternatieve zitoplossingen

Onze balanskrukken zijn over het algemeen net wat dynamischer en mobieler. Krukken kan je vaak makkelijk even oppakken en verplaatsen. En sommige modellen zijn zelfs uitgerust met een voetkruis met wieltjes. Ook zitballen hebben we opgenomen in onze balanskrukken categorie. Een wat meer diverse groep zitoplossingen dus, zeker de moeite waard om even een kijkje nemen.

Benieuwd of een balansstoel bij jou zou passen? Wij denken graag met je mee!