in onze projectstudio te ervaren, plan een bezoek

Herman Miller Aeron

Herman Miller Aeron
Score op basis van 1 review
 • Nieuwe geremasterde versie van de Aeron
 • Eén van de beroemdste bureaustoelen ter wereld
 • Prijswinnend innovatief design
 • Hoog niveau aan comfort en ergonomie
 • Design: Don Chadwick and Bill Stumpf (1994)

“Misschien wel de beroemdste bureaustoel ter wereld: iconisch design gecombineerd met ergonomisch comfort.”

Wereldberoemde ergonomische bureaustoel

De met prijzen overladen Aeron bureaustoel van Herman Miller is niet voor niets de meest verkochte bureaustoel ter wereld. Sinds zijn release in 1995 heeft de Aeron alle records verbroken. Herman Miller is erin geslaagd een aansprekend design te combineren met een hoog niveau aan comfort en ergonomie. Als kers op de taart is de Aeron tevens een hele groene bureaustoel met een hoge recyclebaarheid en een zilveren Cradle to Cradle certificaat. Let goed op of u een origineel Nederlands model om aanspraak te kunnen maken op de garantietermijn van 12 jaar.

Afbeeldingen, sfeerfoto's en details

 • Herman Miller Aeron sfeerafbeelding 1
 • Herman Miller Aeron sfeerafbeelding 2
 • Herman Miller Aeron sfeerafbeelding 3
 • Herman Miller Aeron sfeerafbeelding 4
 • Herman Miller Aeron sfeerafbeelding 5
 • Herman Miller Aeron sfeerafbeelding 6
 • Herman Miller Aeron sfeerafbeelding 7
 • Herman Miller Aeron sfeerafbeelding 8
 • Herman Miller Aeron sfeerafbeelding 9
 • Herman Miller Aeron sfeerafbeelding 10

Uitgebreide beschrijving

Baanbrekende en prijswinnende bureaustoel

De Herman Miller Aeron wordt ondanks zijn jonge leeftijd toch al geruime tijd beschouwd als design klassieker. De bijna futuristisch vormgegeven bureaustoel heeft in een flink aantal toonaangevende musea al een vaste expositieplaats veroverd. Daarnaast heeft de Aeron een groot aantal awards in ontvangst mogen nemen, waarbij soms het design en soms juist de ergonomische of duurzame aspecten worden beloond.

Vernieuwende materialen en duurzame productie

De comfortabele zitting en rugleuning van de Aeron zijn vervaardigd van een speciaal voor deze bureaustoel nieuw ontwikkelde stof Pellicle. Deze synthetische stoffering is door zijn open structuur ademend en geeft uw lichaam lucht tijdens warme dagen. Tevens kunnen stof en ander ongewenst materiaal weinig aanhechtingspunten vinden, waarmee de Aeron ook een vrij hygiënische stoel is. Herman Miller was zo vooruitstrevend met deze Pellicle netstoffering, dat zij wereldwijd de eerste waren die zo'n ventilerende netstoffering in bureaustoelen verwerkte. De Pellicle blijft perfect lang op spanning, zodat het comfort zo lang mogelijk gewaarborgd blijft welke vorm uw lichaam ook heeft.

Ergonomie en comfort op hoog niveau

De Aeron was ook één van de eerste bureaustoelen, waarbij ergonomie een heel belangrijk uitgangspunt vormde. Het speciaal ontwikkelde en gepatenteerde Kinemat kantelmechanisme blijft uw lichaam ondersteunen in vrijwel iedere stand van de stoel. De ondersteuning is ontworpen vanuit de enkels, knieën en heupen van uw lichaam. Naast de ventilerende Pellicle netbespanning en het Kinemat zitmechaniek zorgen ook een lendesteun of de optionele PostureFit voor een grote boast aan comfort. De PostureFit is een speciaal ontwikkelde en eveneens gepatenteerde ondersteuning van uw bekken. Wanneer u uw zithouding verandert, positioneert de PostureFit zich automatisch in de meest optimale houding. Hiermee wordt uw gehele zithouding optimaal, duurzaam en vooral gezond ondersteund.

Diverse opties voor uitrusting en afwerking

De Herman Miller Aeron bureaustoel kent een flink aantal opties op de stoel helemaal naar uw eigen inzicht uit te rusten. Qua frame heeft u keuze uit een drietal uitvoeringen: Graphite zwart kunststof, Titanium zilver kunststof en een stijlvolle gepolijst aluminium uitvoering. Het frame is eveneens in een drietal maten verkrijgbaar: A, B en C. Van de kleinste en lichtste personen (maat A) t/m de zwaardere en grotere personen (maat C) kan de Aeron helemaal op maat ingezet worden. Voor verreweg de meeste mensen voldoet maat B prima, maar twijfelt u, neem dan gerust even contact met ons op! De armleuningen kunt u van een luxe lederen afwerking laten voorzien of geheel weglaten. Een verstelbare lendesteun of PostureFit support zijn optioneel. Tot slot kunt u voor de Pellicle netstofferingen verschillende patronen en kleuren kiezen.

Eigenschappen en details

Garantie 12 jaar (3 jaar full-service)
Bureaustoel: 12 jaar fabrieksgarantie
Rugleuning & Zitting: 5 jaar fabrieksgarantie
Gasveer & Stoffering (armpad en overige bekleding): 3 jaar fabrieksgarantie

De eerste 3 jaar van de garantieperiode zijn full-service. Compleet zorgeloos, zonder extra onderzoeks-, voorrij- en arbeidskosten gedurende deze 3 jaar! Daarna ontvangt u kostenloos de vervangende onderdelen, die u vervolgens zelf kunt vervangen aan uw stoel. Wilt of kunt u dit niet zelf, dan is tegen vergoeding van voorrij- en arbeidskosten assistentie mogelijk van professionele servicepartners.

Herman Miller Aeron reviews

Ergonomie & Comfort
Design
Gebruiksvriendelijkheid
Bouwkwaliteit

25 augustus 2015 door : Fijne stoel. geeft goede ondersteuning. Volledig gemonteerd en Prima service van NU inrichten

Andere klanten bekeken ook

van € 905,- voor € 769,-

Giroflex 64

Zwitserse ergonomische precisie vertaald naar een fraai en tijdloos vormgegeven bureaustoel van hoge kwaliteit. 5 jaar full-service Giroflex garantie!

Bekijken
vanaf € 795,-

Herman Miller Mirra 2

De Mirra 2 van Herman Miller is een echte designstoel, met een duurzaam karakter, een zeer comfortabele zitting en veel instelmogelijkheden.

Bekijken
prijs op aanvraag

LÖFFLER Knopfler

De eigenzinnige LÖFFLER Knopfler is een echte eye-catcher, die zich zowel als kleurrijke bureaustoel en als creatieve directiestoel prima thuisvoelt.

Bekijken
vanaf € 895,-

Savo S3

De zeer ergonomische S3 bureaustoel van Savo is voorzien van het unieke Floating Tilt zitmechaniek en een modern eigentijds Scandinavisch design.

Bekijken

Weet u voldoende over de Herman Miller Aeron?

Ik wil graag een prijsopgave

Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons op en wij gaan ons best doen om een scherpe en overtuigende prijs bij u neer te leggen.

Offerte aanvragen

Ik wil graag nog wat vragen

Vul dan hieronder ons contactformulier in of klik op de knop en stel ons gerust alle vragen die u nog heeft over de Aeron.

Contact opnemen

Contact opnemen

Op zoek naar persoonlijk advies, interesse om langs te komen in onze studio of behoefte aan een offerte?

Neem dan gerust even contact met ons op!

Dat kan via +31 (0)85 4011 295 of via ons contactformulier.