Actief zitten tegen rugpijn

Te lang en te statisch zitten op een bureaustoel kan op termijn voor rugklachten zorgen. De oplossing is tweeledig. Ten eerste moet de tijd die gezeten wordt veel meer onderbroken worden door staan of lopen. Dat kan u bijvoorbeeld bereiken door tijdens de lunch te gaan wandelen, vaker even naar uw collega's toe te lopen of - naar onze mening de beste manier - door een zit-sta bureau te gaan gebruiken. Ten tweede dient uw stoel een dynamisch zitmechaniek te hebben. Dat werkt overigens alleen goed, indien u goed leert omgaan met uw stoel en alles goed afgesteld is op uw lichaam en persoonlijke zithouding.

Bureaustoel rugklachten voorkomen

Dynamisch zitten op een ergonomische kruk

Daarnaast hoeft u niet per se op een bureaustoel te zitten tijdens uw werk. Zo zijn er vele soorten ergonomische krukken leverbaar met een zeer dynamisch karakter. Denk daarbij aan balanskrukken, wiebelkrukken, sta krukken en zadelkrukken. Op een aantal van deze krukken kunt u gewoon zitten, maar bij anderen werkt u juist meer in een soort half-staande houding. Deze zitoplossingen noemen we ook wel stahulp krukken. Hierbij wordt uw lichaam en vooral de houding van uw rug in een natuurlijke rechte houding gestimuleerd. Dit positieve effect is ook goed merkbaar bij het concept van de kniestoel.

Top ergonomie stoel RH Logic

Ergonomische krukken helpen ook iedereen, die al om andere redenen met rugklachten of lage rugpijn te kampen hebben. Uw rug wordt dan in een rechte houding gestimuleerd, waarbij er minder sprake is van druk op uw (onder)rug. Als u toch liever een klassieke bureaustoel wilt gebruiken, waarbij uw rugklachten zo weinig mogelijk negatieve invloed hebben, dan is eigenlijk de RH Logic bureaustoel een de weinige echte kandidaten. Altijd bij voorkeur in combinatie met een zit/sta bureau om het zitten regelmatig te doorbreken.

Twijfelt u of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op om een keer langs te komen in onze showroom voor een gedegen advies over uw rugklachten en wat u er op uw werkplek aan kunt doen. Hieronder tonen wij onze zitoplossingen, die wij het beste vinden passen bij het klachtenvrij kunnen zitten en werken.

Geschikte bureaustoelen bij rugklachten

vanaf € 695,-

BQE CorrectSit CM

De CorrectSit CM van BQE is een volledig handmatig instelbare ergonomische stoel, waarmee een correcte en gezonde zithouding gestimuleerd wordt.

Bekijken
vanaf € 795,-

BQE Sciszor

De Sciszor van het Nederlandse BQE is een ergonomische werkstoel met een uniek gepatenteerd schaarmechanisme, ideaal voor de dynamische werkvloer.

Bekijken
van € 412,- voor € 345,-

Varier (Stokke) Motion

De Motion van Varier is een comfortabele zadelkruk met een ergonomische zitting en dynamische schotelvoet, die gezonde microbewegingen stimuleert.

Bekijken
vanaf € 1.072,-

RH Logic

De ergonomische bureaustoelen uit de RH Logic 400/300 serie zijn één van de beste bureaustoelen en staan garant voor comfortabel zittend werken.

Bekijken
vanaf € 679,-

BackApp 2.0

Dé revolutie op zitgebied! Deze ergonomische zadelkruk voorkomt actief rugklachten of vermindert uw bestaande pijn aanzienlijk. Ideaal voor zit/sta.

Bekijken
van € 272,- voor € 240,-

Varier (Stokke) Variable Balans

Uit voorraad leverbaar! De beroemde Variable Balans kniestoel van Varier (Stokke) voorkomt actief rugpijn door een correcte zithouding te stimuleren.

Bekijken
van € 371,- voor € 310,-

Varier (Stokke) Move

De Varier Move (voorheen Stokke Move) is een veelzijdige ergonomische stahulp, die u helpt bij een actieve, gezonde werkhouding, thuis en op kantoor.

Bekijken
vanaf € 995,-

BQE Dynamic

Zeer ergonomische tandartsstoel/werkstoel van BQE met een uniek schaarmechanisme en uitermate geschikt voor medische werkvloeren en laboratoria.

Bekijken