Wiebelkruk

Wat is een wiebelkruk? Het is een kruk met een ingebouwde onbalans, waardoor je eigenlijk altijd in beweging bent tijdens het zitten. Je zit als het ware steeds te wiebelen. Dat klinkt misschien onrustig, maar het is heel erg gezond. Het wiebelen is subtiel genoeg om niet storend te zijn, maar helpt je lichaam wel op een ergonomische manier te zitten. Altijd op zoek naar balans voor je rug. Een actieve zithouding is namelijk vaak een gezonde zithouding.

Op deze pagina tonen we onze ergonomische wiebelkrukken en wiebelstoelen, want ook in een stoelvorm met een ingebouwde onbalans kan je prima wiebelen. Thuis zijn deze zitoplossingen leuk, maar een wiebelkruk op kantoor kan ook een hele gezonde afwisseling zijn qua zitten.

Hoofdgroep: Ergonomische kruk

ONGO Classic balanskruk
ONGO Classic
vanaf € 263,64 excl. BTW
vanaf 2-3 weken
Varier Move zadelkruk
Varier Move
vanaf € 412,40 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
in showroom
Wilkhahn Stand-Up balanskruk
Wilkhahn Stand-Up
vanaf € 283,00 excl. BTW
vanaf 3-4 weken
Aeris Swopper
Aeris Swopper
vanaf € 489,00 excl. BTW
vanaf 2-9 werkdagen
in showroom
Interstuhl UP wiebelkruk
Interstuhl UP
vanaf € 129,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
ONGO Free balanskruk
ONGO Free
vanaf € 222,31 excl. BTW
vanaf 2-3 weken
Varier Variable kniestoel
Varier Variable
vanaf € 247,11 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
in showroom
Wilkhahn Stitz 2 balanskruk
Wilkhahn Stitz 2
vanaf € 495,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen

Actief zitten door te wiebelen

De termen wiebelen en wiebel-kruk of wiebel-stoel klinken misschien op het eerste gehoor niet heel erg serieus, maar niets is minder waar. Ondanks de laagdrempelige naamgeving, dekt het wel compleet de lading. Op een wiebelkruk wiebel je. En dat is heel erg gezond. Door te bewegen tijdens het zitten, komen je spieren en daarmee je lichaam in beweging. Dat stimuleert de bloeddoorstroming en zorgt ervoor dat je alerter blijft en efficienter werkt. Ook vergaderen op wiebelkrukken zorgt voor een actiever en creatiever overleg. Heel erg nuttig dus dat wiebelen!

Actief bewegen en zoeken naar balans

Alle bovenstaande wiebelkrukken en wiebelstoelen verkrijgen hun onbalans dankzij een bolle ronde schotelvoet of schommelframe. Hierdoor moet het lichaam van de gebruiker altijd compenseren om rechtop te blijven zitten. Op een gegeven moment na enige gewenning, gaat dit vrijwel onbewust en automatisch. Door zogenaamde microbewegingen blijft uw lichaam zich continu aanpassen aan de onbalans. Zo zorgt een wiebelkruk voor een balans en daarmee een gezonde en actieve zithouding. Nou kan je denken, ik haal zo'n wiebelkruk wel bij de ikea of ergens anders goedkoop. Kijk echter ook even naar onze collectie. Niet veel duurder maar wel veel meer keuze en stuk voor stuk producten van gespecialiseerde en gevestigde merken.

Chat met ons via WhatsApp
BureaustoelWijzer profiel afbeelding
BureaustoelWijzer
Beschikbaar via WhatsApp

Heb je een vraag? Via WhatsApp Business zijn we vaak snel bereikbaar en krijg je vaak ook snel antwoord. Anders komen we z.s.m. bij je terug.

WhatsApp QR code Scan deze QR code op je mobiel om je WhatsApp chat met ons op te starten.

Gebruik WhatsApp via je browserStart WhatsApp en chat met ons