Wiebelkruk experts.

Een actieve zithouding is vaak een gezonde zithouding. De wiebelkruk, een type ergonomische kruk, zorgt door een ingebouwde onbalans voor het stimuleren van een dynamische houding.

Hoofdgroep: Ergonomische kruk

Varier (Stokke) Move
vanaf € 325,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
Bekijken
in showroom
Interstuhl UP
vanaf € 129,00 excl. BTW
vanaf 5-10 werkdagen
Bekijken
in showroom
ONGO Free
vanaf € 150,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
Bekijken
in showroom
LÖFFLER AOGO
van € 422,00 voor € 355,00 excl. BTW
vanaf 2-4 weken
Bekijken
Wigli One
vanaf € 195,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
Bekijken
in showroom
Wigli Just
vanaf € 249,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
Bekijken
Wilkhahn Stand-up
vanaf € 269,00 excl. BTW
vanaf 5-6 weken
Bekijken

Kruk voor actief zitten en bewegen

De termen wiebelen en wiebel-kruk klinken misschien op het eerste gehoor niet heel erg serieus, maar niets is minder waar. Ondanks de laagdrempelige naamgeving, dekt het wel compleet de lading. Op een wiebelkruk wiebel je. En dat is heel erg gezond. Door te bewegen tijdens het zitten, komen je spieren en daarmee je lichaam in beweging. Dat stimuleert de bloeddoorstroming en zorgt ervoor dat je alerter blijft en efficienter werkt. Ook vergaderen op wiebelkrukken zorgt voor een actiever en creatiever overleg. Heel erg nuttig dus dat wiebelen!

Actief bewegen en zoeken naar balans

Alle bovenstaande wiebelkrukken verkrijgen hun onbalans dankzij een bolle ronde schotelvoet. Hierdoor moet het lichaam van de gebruiker altijd compenseren om rechtop te blijven zitten. Op een gegeven moment na enige gewenning, gaat dit vrijwel onbewust en automatisch. Door zogenaamde microbewegingen blijft uw lichaam zich continu aanpassen aan de onbalans. Zo zorgt een wiebelkruk voor een balans en daarmee een gezonde en actieve zithouding. Om deze reden wordt een wiebelkruk ook wel een balanskruk genoemd.