NPR Bureaustoel

Nederlandse Praktijk Richtlijn NPR-1813

De NPR 1813 richtlijn is opgesteld als uitbreiding van de Europese NEN-EN 1335 normering om beter de grotere Nederlandse verscheidenheid aan lichaamslengtes op te kunnen vangen.

van € 534,- voor € 455,-

Giroflex 353

Doorbraak in prijs-/kwaliteitsverhouding met een Mesh rugleuning en ergonomische instelmogelijkheden. De Giroflex 353 is tevens als NPR leverbaar!

Bekijken
van € 708,- voor € 597,-

HAG Futu

De HÅG Futu is een ergonomische bureaustoel met een innovatief prijswinnend design en een optionele NPR 1813 goedgekeurde uitvoering.

Bekijken
vanaf € 325,-

Viasit Impulse

Sterk in vorm en functie. De Impulse van het Duitse Viasit is een ergonomische bureaustoel, die zowel qua prijs als design uitstekend weet te scoren.

Bekijken
prijs op aanvraag

RH Mereo

De RH Mereo is een ergonomische design bureaustoel met een strakke zakelijke uitstraling en een keur aan gebruiksvriendelijke instelmogelijkheden.

Bekijken
vanaf € 649,-

Viasit Linea

De Linea NPR van het Duitse Viasit is een zeer ergonomische en degelijke NPR bureaustoel met een zeer aantrekkelijk prijskaartje.

Bekijken

Wat houdt NPR 1813 precies in?

Het is van groot belang dat bureaustoelen waar langdurig mee gewerkt wordt, zo min mogelijk kunnen leiden tot allerlei pijnlijke en vaak hardnekkige lichamelijke klachten. Tijdens het zittend werken krijgen vooral de rug, schouders en nek het zwaar te verduren. Je zou zeggen dat het vrij statische kantoorwerk toch nooit zwaar kan zijn voor je lichaam, maar het is juist dat statische aspect wat op de lange termijn voor een extreme belasting zorgt van de genoemde zwakke plekken van het lichaam.

Europese Norm 1335 beschermt uw welzijn

Om deze lichamelijke klachten zoveel mogelijk te voorkomen zijn er daarom op Europees niveau normeringen opgesteld, waaraan kantoormeubilair, waaronder de bureaustoel ook onder valt, aan moet voldoen. De belangrijkste van deze normen is de Europese Norm 1335 (EN 1335). Hierin zijn ten behoeve van het veilig werken met kantoormeubilair diverse voorschriften over veiligheid en gebruik opgenomen. Om de lichamelijke gezondheid te beschermen zijn er tevens vele voorschriften over de maatvoering en instelmogelijkheden in de EN 1335 normering opgenomen.

NPR 1813 is meer geschikt voor Nederland

Binnen Nederland heeft men gemerkt, dat vooral de voorschriften over de afmetingen en minimale instelmogelijkheden toch iets te kort schoten op het gebied van het voorkomen van rugklachten en nekpijn. Dit komt omdat er binnen Nederland een grotere verscheidenheid aan lichaamsbouw bestaat dan gemiddeld in Europa. Hier verschillen mensen meer qua lengte en gewicht dan elders bij onze Europese bondgenoten. Om de EN 1335 meer naar Nederlandse maatstaven bij te werken is daarom aanvullend op de Europese norm de zogenaamde NPR 1813 normering opgesteld.

De NPR 1813 normering bevat een aanvulling op de Europese Norm 1335, zodat een groter deel van de op kantoor werkende bevolking beschermd kan worden tegen de nadelige gevolgen van langdurig zittend werk. Alle maatvoeringen en minimale instelmogelijkheden zijn voor een belangrijk deel opgerekt qua maten. Het is voor kantoormeubilairfabrikanten, en zeker voor bureaustoelmerken, dus een stuk uitdagender bureaustoelen ook aan de NPR 1813 te laten voldoen. NPR bureaustoelen komen om die reden niet heel frequent voor.

Waar moet een NPR stoel zoal aan voldoen?

1) Verstelbare zithoogte 41-55 cm
2) Verstelbare zitdiepte over minimaal 10 cm
3) Verstelbare zitneig van -7° tot 3°
4) Zitting van minimaal 44 cm diep en 40 cm breed met afgeronde hoeken
5) Rugleuning van 36-46 cm breed en minimaal 37 cm hoog
6) Verstelbare lendesteun, minimaal 17-23 cm boven de zitting qua middenpunt
7) Verstelbare armleuningen van 20-30 cm hoogte met minimaal 5 cm breed en 20 cm lang
8) Afstand tussen de armpads van 36-51 cm
9) Draaibare kruisvoet met 5 zwenkwielen
10) Veilig in het gebruik en een stabiel frame zonder scherpe, uitstekende onderdelen

NPR bureaustoelen in ons assortiment

NU Inrichten heeft een aantal NPR 1813 bureaustoelen in het assortiment van betrouwbare gerenommeerde merken, die u hieronder in het overzicht kunt vinden. Opvallend aan onze NPR stoelen is dat ze stuk voor stuk de ergonomische en gezondheidsaspecten weten te combineren met luxe en comfort. Gezond zitten volgens de NPR 1813 norm hoeft natuurlijk helemaal niet zonder luxe en uitstraling voor uw werkplek.

De populaire 353 NPR bureaustoel van de Zwitserse bureaustoelenspecialist Giroflex heeft een frisse moderne uitstraling en een onovertroffen service. Daarnaast staat het strakke gestileerde design van de HAG Futu NPR bureaustoel, waarbij alle instelhendels en instrumenten keurig netjes uit het zicht weggewerkt zijn in de zitting. Bent u gebonden aan een krap budget, dan bieden de NPR bureaustoelen van ChairExpress uitkomst. Deze stoelen combineren een scherpe vanafprijs met een zorgeloze 5 jaar full-service garantie.
 

Weet u voldoende over de npr bureaustoel?

Ik wil graag een prijsopgave

Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons op en wij gaan ons best doen om een scherpe en overtuigende prijs bij u neer te leggen.

Offerte aanvragen

Ik wil graag nog wat vragen

Vul dan hieronder ons contactformulier in of klik op de knop en stel ons gerust alle vragen die u nog heeft over NPR Bureaustoelen.

Contact opnemen

Contact opnemen

Op zoek naar persoonlijk advies, interesse om langs te komen in onze studio of behoefte aan een offerte?

Neem dan gerust even contact met ons op!

Dat kan via +31 (0)85 4011 295 of via ons contactformulier.