Dynamisch zitten

Hoe doe ik dat? Nou dat is nog niet zo eenvoudig. De juiste bureaustoel of balanskruk is de eerste vereiste. Maar zonder zelf je gedrag aan te passen, gaat het allemaal helaas niet werken. De juiste kruk of stoel is geen wondermiddel; je zal ook echt zelf aan de slag moeten. Maar de correcte zitoplossing gaat je wel helpen. Lees verder om de juiste zitoplossingen te zien en hoe je ervan gebruik zou moeten maken om zelf dynamisch te kunnen zitten.

Gezonde actieve zithouding

Statisch zitten is gelukkig steeds meer iets uit het verleden. Een actieve zithouding is een gezonde zithouding. Er zijn veel merken die dat onderschrijven met allerlei innovatieve zitmechanieken en vooruitstrevende ontwerpen. Wij hebben voor ons assortiment een aantal veelbelovende dynamische zitconcepten geselecteerd van merken als Aeris, Varier, ONGO, BackApp en BQE.

De overeenkomst tussen alle verschillende oplossingen is het creëren van een onbalans in de zitoplossing. Hierdoor wordt uw lichaam continu aan het werk gezet om in balans te blijven. Vaak gaat dat, na enige gewenning, vrijwel geheel onbewust. Het balanceren wordt een soort automatisme en u traint langzaam maar zeker tijdens het werken een gedeelte van uw lichaam en motoriek.

Actief en dynamisch zitten

Dynamische zitoplossingen uitgelicht

RH Logic 400/300
RH Logic 400/300
vanaf € 1.208,70 excl. BTW
vanaf 2-3 weken
in showroom
HAG Capisco
HAG Capisco
vanaf € 795,00 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
in showroom
Varier Variable
Varier Variable
vanaf € 247,11 excl. BTW
vanaf 2-6 werkdagen
in showroom
BQE Dynamic
BQE Dynamic
vanaf € 1.200,00 excl. BTW
vanaf 4-8 weken
LÖFFLER CYMO
LÖFFLER CYMO
 vraag ons 
vanaf 4 weken
Wigli One
Wigli One
vanaf € 362,80 excl. BTW
vanaf 3-9 werkdagen
Backapp Smart
Backapp Smart
vanaf € 679,00 excl. BTW
vanaf 5-15 werkdagen
in showroom