Ergonomie, tijd voor vernieuwing

Als uw gezondheid u lief is...

Dan neemt u zo snel mogelijk afscheid van de starre oude ergonomie. De enorme toename van zitgerelateerde problemen kan naar ons inzicht niet opgelost worden met nieuwe regels over hoe je zou moeten zitten. Het probleem is dat die regels altijd een middenweg zijn, een compromis.

Maar ieder lichaam is uniek en iedere persoon heeft een persoonlijke manier van zitten. Voor een oplossing van uw problemen is dus een persoonlijke aanpak nodig, die wij u graag aanbieden. Daarnaast raden wij u natuurlijk standaard aan zo snel mogelijk te gaan beginnen met zit/sta werken, het enige universele medicijn tegen zitproblemen.

Neem afscheid van de oude ergonomie
Bekijk onze zit/sta animatie

Onze zit/sta animatie

Om het populaire thema van het nieuwe zit/sta werken op een meer luchtige en toegankelijke manier te introduceren, hebben wij een korte animatie ontwikkeld. Bekijk onze animatie en zie niet alleen waarom een zit/sta bureau zo belangrijk is, maar ook hoe laagdrempelig het eigenlijk is.

Bekijk onze animatie (95 sec.)

Leer veel verschillende zitoplossingen kennen dankzij de workshop

Verrassende workshop

Naast regelmatig even staand werken, blijft u ook gewoon nog uw bureaustoel gebruiken. Het is dus erg belangrijk dat u de voor u persoonlijk juiste zitoplossing kiest. Hoe goed een bureaustoel ook kan bevallen, het zou zomaar zo kunnen zijn dat u veel meer baat zou hebben bij een ergonomische kniestoel of een dynamische balanskruk. Precies dat is het doel van de unieke "Gezond Zitten" workshop van de Zitacademie.

Lees alles over deze unieke workshop

NPR 1813 normering

In Nederland wordt ergonomie vaak synoniem gesteld aan de NPR 1813 normering. Deze norm is opgesteld vanuit een verouderde ergonomische visie, waarbij er vooral wiskundig en statistisch gekeken wordt naar de best mogelijke middenweg. Van kort tot lang, groot tot klein, iedereen zou goed moeten kunnen zitten op NPR 1813 bureaustoelen.

In onze overtuiging zegt het NPR label niets over de ergonomische kwaliteiten van een bureaustoel. Uw eigen lichaam en zitgedrag bepaalt welke stoel voor u geschikt is, niet een algemene norm. We stellen daarentegen niet dat alle NPR stoelen slecht zijn, zeker niet. Maar de NPR normering is volgens ons geen garantie voor een ergonomisch verantwoord zitoplossing.

Lees meer over NPR 1813

NPR is niet synoniem met ergonomie

Zitcriteria, de nieuwe ergonomie

Wat wel echt goede hulpmiddelen zijn bij uw zoektocht naar ergonomisch verantwoord zitten, zijn de zogenaamde Zitcriteria. Deze geavanceerde meetinstrumenten zijn ontwikkeld door de Zitacademie op basis van hun unieke visie op zitten en jarenlange ervaring met het oplossen van zitgerelateerde klachten. Ze helpen u bij het in kaart brengen van uw persoonlijke zitgedrag en eventuele probleemvlakken.

Om de Zitcriteria te kunnen toepassen op uw persoonlijke situatie, is het wel nodig dat u daarbij professionele assistentie krijgt van ons of de Zitacademie. In de populaire workshop "Gezond Zitten" komen alle Zitcriteria uitgebreid aan bod en worden ze effectief ingezet om de voor u juiste zitoplossing te bepalen. Eindelijk klachtenvrij zitten, natuurlijk het liefst afgewisseld met periodes van staand werken.

Lees meer over "Gezond Zitten"

Zitcriteria, de nieuwe ergonomie
Onze projectstudio met verrassende zitoplossingen

Kom gerust eens langs

U bent van harte welkom in onze projectstudio in historisch Rotterdam, Delfshaven. Maak gerust eens een geheel vrijblijvende afspraak en laat u verrassen door de vele innovatieve zitoplossingen en zit/sta werkplekken uit onze collectie. Onze website laat u al veel zien, maar onze stoelen komen pas echt tot leven als u ze zelf kan ervaren!

Meer over ons

Contact opnemen

Op zoek naar persoonlijk advies, interesse om langs te komen in onze studio of behoefte aan een offerte?

Neem dan gerust even contact met ons op!

Dat kan via +31 (0)85 4011 295 of via ons contactformulier.